Akassen viste sig som den rigtige beslutning

For nyligt blev stedet, hvor jeg længe havde arbejdet nødsaget til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod uden varsel uden forudsigelig løn.

Det hele føltes vildt uoverskueligt. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden stabil løn. Heldigvis har jeg fra begyndelsen betalt til a-kasse. Det blev min løsning, da jeg lige pludselig blev opsagt af min daværende arbejdsgiver.

Jeg har da af og til formodet, at det var uden mening at være medlem af arbejdsløshedskasse. Jeg har jo nogensinde været
arbejdsløs før, men lykkeligvis var jeg voksen nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg til min store overraskelse var ledig var medlemskabet altså bare den bedste hjælp.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at få vished om det med penge og alt det formelle, og de hjalp med at være opmærksom på eventuelle jobmuligheder, forfattesvar på opslag og cv’er. Det var reelt set ret let.

Det vrimler ikke med jobs i min branche. På baggrund af det var jeg beredt på, at jeg ville være ledig i lang tid. Finansielt ville det blive stramt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. Derfor var jeg tilsikret finansielt. Dagpenge er ikke svarende til en høj løn, men jeg har råd til lejligheden, og jeg har råd til mad. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der eksisterer jo en del a kasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er med kompetencer inden for mit arbejdsområde. A kassen skal desuden fremstå til at regne med. Gudskelov følte jeg mig i gode hænder.

Jeg fik tilbudt nogle aftalte møder hos min a-kasse, og der var derudover mulighed for at tilmelde sig til lærerige hold, som gjorde mig mere oplyst om eksempelvis dagpengeregler.

På et tidspunkt fik jeg en henvendelse fra FTF A-kasse – som lod mig vide, at arbejdsløshedskassen havde et eventuelt arbejde til mig. Jeg var jublende.

Et par timer efter var jeg til jobsamtale på stedet. Mødet forløb over al forventning, og senere samme dag kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være arbejdsløs i fire måneder, og det er en stor glæde, at jeg igen har et arbejde. Jeg er henrykt for mine nye chefer.
Det er en byrde at være arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den rette hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min akasse.
At kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse blev uden tvivl min redning finansielt. Derfor var jeg forsikret finansielt, og jeg blev aldrig nødt til at sælge de ting, jeg elsker allermest.